zaterdag 3 juni 2017

Amerikaanse zomertournee 2017

Over tien dagen begint Bob Dylan aan zijn Amerikaanse zomertournee 2017. Zijn agenda is als volgt:

Dinsdag 13 juni Port Chester
Woensdag 14 juni Port Chester
Donderdag 15 juni Port Chester
Zaterdag 17 juni Dover DE
Zondag 18 juni Wallingford
Dinsdag 20 juni Shelburne
Woensda 21 juni Providence
Vrijdag 23 juni Kingston NY
Zaterdag 24 juni Kingston NY
Zondag 25 juni Syracuse
Dinsdag 27 juni Kingston ON
Donderdag 29 juni Ottawa
Vrijdag 30 juni Montreal

Zondag 2 juli Barrie
Dinsdag 4 juli Oshawa
Woensdag 5 juli Toronto
Donderdag 6 juli London
Zaterdag 8 juli Detroit
Zondag 9 juli Milwaukee
Woensdag 12 Winnipeg
Vrijdag 14 juli Saskatoon
Zaterdag 15 juli Moose Jaw
Maandag 17 juli Calgary
Woensdag 19 juli Edmonton
Vrijdag 21 juli Dawson Creek
Zaterdag 22 juli Prince George
Maandag 24 juli Kelowna
Dinsdag 25 juli Vancouver
Donderdag 27 juli Victoria

Zanger en band zijn weer zes weken van huis. Wat een leven heb je, als je elk jaar een half jaar op pad bent. Maar Dylan is een man met een missie, hij tourt vanwege zijn 'bargain with the chief commander. In this earth and in the world we can’t see.'
Het doet me denken aan wat de monnik Thomas Quartier heeft gezegd in het Nederlands Dagblad. Samen met journalist/dominee Rien van den Berg ging de monnik uit de Doetinchemse Sint-Willibrordsabdij naar een van de drie Nederlandse Dylan-concert, afgelopen Pasen in AFAS Live. De mannen spraken over de parallellen tussen de monnik en de zingende dichter.
“‘De band is zijn kloostergemeenschap[,' zegt Quartier]. Het versterkt zijn overtuiging dat Bob Dylan de monnik in zichzelf heeft ontdekt, en in zijn liederen leeft: zijn band is een reizend klooster. En Dylan heeft in die kloostergemeenschap de regie. Hij beseft zijn eigen zwakte en laat dus zijn medebroeders uitblinken op hun instrumenten – vooral de gitarist en de drummer schitteren. Maar Dylan is onmiskenbaar zelf de centrale figuur. Een vader abt? ‘Nee, een stichter. Zoals Benedictus van Nursia ooit een groep monniken om zich heen verzamelde en een nieuw klooster oprichtte. Natuurlijk voelt het hier heel anders, maar je proeft eenzelfde bezieling. Bob Dylan is de stichter van een nieuwe orde, inspirerend, tegendraads, radicaal, creatief, revolutionair en volstrekt onmodieus – exact zoals het monnikenwezen bedoeld is.’”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten