vrijdag 25 november 2016

The Last Waltz: 40th anniversary

Vandaag is het veertig jaar geleden dat The Band afscheid nam van het publiek. Een feest moest het worden. En uitgepakt werd er zeker: voorafgaand aan dit afscheidsconcert, werd eerst nog goed gegeten. Gevulde kalkoen stond op het menu. Het was immers de vierde donderdag van november en dus Thanksgiving Day.
Gisteren was het opnieuw 'Dankdag'. En precies vier decennia na The Last Waltz. Voor een aantal Zwolse muziekliefhebbers reden genoeg om dit beroemde optreden dunnetjes over te doen. Dat hebben de muzikanten goed gedaan, de nummers werden vol gedrevenheid uitgevoerd.
De organisatie was overigens net zo goed. Net als in 1976 werd dit Zwolse optreden voorafgegaan met een 'Turkey Dinner', waren er dansers uitgenodigd voor het tussenliggende gedeelte tussen eten en concert, en waren filmcamera's aanwezig om het concert op te nemen.
Van The Last Waltz heb ik vier edities in huis. Uiteraard de uitstekende film van Martin Scorsese, de 3LP, de dubbel-cd en de 4CD. Binnenkort verschijnt opnieuw een versie van The Last Waltz. Het betreft de heruitgave van de meest uitgebreide versie, aangevuld met het volledige concert op blueray/dvd. Het toont zonder meer aan dat de muziek van The Band na veertig jaar niets aan kracht heeft ingeboet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten