woensdag 20 april 2016

Tournee-intermezzo: Jacques Mees – I'll Remember You

Jacques Mees is een van Neerlands beste vertolkers van het Bob Dylan-materiaal. In 2010 verscheen al zijn indrukwekkende tribute aan Dylan met Shooting Star; nu is de Tilburgse troubadour gekomen met de cd I'll Remember You. Zes nummers, maar wel zes prima gekozen nummers in een dito uitvoering.
Het leuke van de Dylan-uitvoeringen van Mees, is dat de liedjeszanger niet gaat voor de bekende nummers. Integendeel, op I'll Remember You staan zes onverwachte keuzes. Het album opent met Nobody 'Cept You (op de Mees-cd vermeld als 'Cept You), afkomstig van Dylan's The Bootleg Series Vol. 1 – 3 (en dan de tweede schijf). Vervolgens het titelnummer van deze hommage, I'll Remember You. Dit nummer is te vinden op Empire Burlesque, een van Dylan's meest verguisde albums. Het gekozen liedje van deze plaat is er een in schoonheid.
Vervolgens is Love Sick aan de beurt, een van de liefdesliedjes van Time Out Of Mind. Uit dezelfde tijd komt nummer 4: Red River Shore, dat pas verscheen in 2008 op Tell Tale Signs (aflevering 8 uit The Bootleg Series). Een mooie uitvoering.
Het nummer Up To Me is met ruim 7 minuten de langste song van I'll Remember You. Oorspronkelijk afkomstig van Dylan's verzamel-box Biograph uit 1985, een outtake van die zogenaamde echtscheidingsplaat Blood On The Tracks.
Misschien wel de meest opmerkelijke en daardoor mooie keuze is afsluiter If I Was King. Dit nummer staat op The Cutting Edge (aflevering 12 uit de al eerder genoemde fameuze Bootleg Series) – maar let op, de enige twee opnames van Dylan zelf zijn te vinden op cd 18 de luxe editie van The Cutting Edge. Van 'King' bestaan (nog) geen officiële lyrics, vandaar dat Mees voor de songstekst en de bijbehorende transcriptie de hulp heeft ingeroepen van Eduardo Ricardo, bijgenaamd Edlis Café.
Ergo? Een puik Dylan-album weer, deze I'll Remember You van Jacques Mees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten