zondag 17 april 2016

Axl Rose

Zanger Axl Rose wordt de tijdelijke frontman van rockband AC/DC. Hij vervangt Brian Johnson, die is uitgeschakeld vanwege gehoorschade. Zelfs de NOS meldt dit nieuwsfeit – waarvan akte. De nationale nieuwszender maakt overigens geen melding dat Rose's eigen band, Guns 'n' Roses, momenteel in de (bijna) oorspronkelijke bezetting bijeen is voor een tournee. De AC/DC-concerten met Axl als zanger zullen over een week of drie (7 mei) beginnen, allereerst de geplande Europese tournee en daarna de in te halen Amerikaanse tournee, die geschrapt was omdat Johnson werd uitgeschakeld.
De NOS meldt in haar stuk wel: Met “Knocking on heaven's door” stond de Amerikaanse band in 1992 drie weken op nummer 1 in de Nederlandse Top 40. De redactie laat achterwege dat deze hit van G'n'R een cover is van Bob Dylan. Die schreef het lied voor de film Pat Garret & Bily the Kid, waarvoor hij de filmmuziek schreef. De film waarin Dylan eveneens een bijrolletje had, als Alias. Goede naam voor Dylan, die ons op meer dan één front soms voor de gek houdt en om de tuin leidt.
De journalist van dienst rept met geen woord over het feit, dat de mannen van Guns 'n' Roses dit nummer voor het eerst speelden op het Freddie Mercury Tribute Concert van paasmaandag 20 april 1992.
Een probleem is het niet, dat deze feitjes niet genoemd worden. Onvolledig is het wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten