zaterdag 17 januari 2015

Nog twee weken


Over twee weken verschijnt Shadows In The Night, het album van Bob Dylan waarmee hij Frank Sinatra een hommage brengt. Nog twee weken, dus we kunnen aftellen. Het is misschien het meest opmerkelijke album van Dylan, opmerkelijker nog dan het kerstalbum uit 2009.
Maar is het inderdaad vreemd dat Dylan een Sinatra-album maakt? Een plaat zonder eigen materiaal? Volgens mij is Shadows In The Night niet eens een heel erg afwijkend album. Dat is, omdat Dylan met het “nieuwe” materiaal teruggrijpt op een pre-Dylaneske periode. Sinatra is één van die artiesten die Dylan heeft beïnvloed.
Een vergelijkbare actie voerde Dylan uit rond zijn dertigjarig jubileum. Toen nam hij Good As I Been To You en World Gone Wrong op – twee folkalbums. Toen leek het erop dat zijn carrière voorbij was. De man kreeg een concert aangeboden wegens de anniversary van “Bob Dylan” en zijn vijftigste verjaardag. De cirkel leek rond.
Niets is minder waar. In de jaren die op dit concert volgden, maakte Dylan de mooiste albums. Het gaat daarom te ver om te zeggen dat Dylan teruggrijpt op 'vroeger' om de cirkel rond te maken. Misschien dat we nog veel mooi materiaal van Bob kunnen verwachten.

2 opmerkingen:

  1. Ben benieuwd maar heb wel enige scepsis.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Scepsis heb ik niet, Arno. Wel moest ik na de 'release' van Full Moon And Empty Arms erg wennen. Maar laat Shadows In The Night maar komen!

      Verwijderen