dinsdag 27 mei 2014

Tony Garnier

Over twee weken viert Tony Garnier zijn 25-jarig werknemerschap bij Bob Dylan. In al die jaren staat hij onafgebroken met de grootmeester op het podium. Hij is de enige muzikant die zo'n lange periode met Dylan op het podium staat.
De eerste show van Garnier bij Dylan was 10 juni 1989, in de Statenhal in Den Haag, in Nederland. Hij verving tijdens de tournee, die toen al acht avonden bezig was, de bassist Kenny Aaronson. De Nederlandse show kende de volgende setlist:

1. Most Likely You Go Your Way (And I'll Go Mine)
2.Ballad Of Hollis Brown
3. Masters Of War
4. I'll Be Your Baby Tonight
5. Shelter From The Storm
6. Highway 61 Revisited
7. Mr. Tambourine Man
8. Don't Think Twice, It's All Right
9. Knockin' On Heaven's Door
10. I Don't Believe You (She Acts Like We Never Have Met)
11. Trail Of The Buffalo (trad. arr. Woody Guthrie)
12. I Shall Be Released
13. Like A Rolling Stone


14. To Ramona
15. All Along The Watchtower

Gitarist G. E. Smith speelde slide guitar bij Highway 61 Revisited, en nam de achtergrondzang op zich tijdens Knockin' On Heaven's Door.
Ter kennisgeving aangenomen.
Sinds deze avond speelt Garnier de bas bij Dylan. In al die jaren heeft de bassist zich ontwikkelt tot de musical director van Dylans begeleidingsband. Hij heeft veel collega-bandleden meegemaakt. Waaronder de multi-instrumentalist Larry Campbell, die elk snaarinstrument kon bespelen. Freddy Koella die onder meer wijlen Willy DeVille begeleidde. Dylans neef George Recelli op de drums. De drummer Winston Watson, bekend van MTV Unplugged. Bijvoorbeeld. Om wat namen te noemen.
Al die tijd stond Garnier daar gewoon. Op het podium.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten