maandag 3 maart 2014

Dylan update

Na mijn laatste blog is er ruim twee weken verschenen. Tijd dus voor een goede update. Hoewel ik niet pretendeer volledig te zijn. Maar: ter zake!
Het belangrijkste nieuws uit de afgelopen periode is wel het hardnekkige gerucht over de eerstvolgende editie van The Bootleg Series. Natuurlijk, het is nog maar een gerucht. Maar Dylans pr-machine werkt goed: regelmatig worden geruchten de wereld in gestuurd, en die geruchten worden nooit weersproken. Wij, de Dylanfans (of sterker: de Dylanologen), krijgen regelmatig dit soort kruimels toegeworpen.
The Bootleg Series, Vol. 11 zou kunnen bestaan uit de outtakes van en de periode rond Blood On The Tracks. Of om materiaal uit Dylans gospelperiode. Mocht één van beide periodes afvallen voor BS11, dan is BS12 gelijk ook gevuld.
Een leuke PR-stunt om deze kruimels zo naar buiten te brengen. Het zorgt ervoor dat wij, de honden die eten van wat de tafel valt, weer uitgebreid spreken over Dylans neven-discografie.
Verder is het zo dat de zanger komend voorjaar een Aziatische tournee doet. Met name door Japan, eindigend in Hawaii. Komende zomer toert Dylan door Europa. Duitsland, Tsjechië, Scandinavië. Niet alles schijnt nog definitief te zijn. Maar een bezoek aan Nederland zal er niet in zitten, vermoed ik. Dat zal pas in 2015 weer zover zijn.
En dan als laatste een eervolle vermelding voor collega-blogger Tom Willems. De blog-uitbater van Bob Dylan in (het) Nederland(s) heeft een nieuw boek geschreven. Opnieuw weer aantekeningen, aangevuld met dialogen en brieven. Daarmee bouwt Tom verder op de boeken die hij al eerder heeft uitgegeven. Ik kijk er naar uit.
Tot zover deze update.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten