donderdag 16 december 2021

Springsteen

Ook Bruce Springsteen heeft zijn muziekcatalogus verkocht. Platenmaatschappij Sony Music heeft daar naar verluidt een half miljard dollar (443 miljoen euro) voor over. Volgens Billboard wordt Sony Music eigenaar van alle muziek van Springsteen.
Springsteen verkoopt zin oeuvre in navolging van Paul Simon, Neil Young en Bob Dylan. De NOS meldt dat Dylan de rechten op 600 van zijn liedjes verkocht voor bijna 340 miljoen; dat was toen naar verluidt de hoogste prijs die ooit voor de aankoop van muziekrechten was betaald. Springsteen zou daar nu dus ver overheen gaan.
Muziekjournalist Jean-Paul Heck zegt dat the Boss met deze verkoop nu financieel onafhankelijk is geworden, "als hij dat niet al was." Ongetwijfeld geldt die uitspraak ook voor Dylan, die met zijn teksten al veel verdiende; bij Dylan waren zijn teksten bekender dan de auteur, want wie weet dat Knockin' On Heaven's Door van Dylan is en niet van Guns 'n Roses - om maar een willekeurig voorbeeld te noemen.
Tot zover alle financiële transfers. Na vandaag moeten we het weer over de teksten en muziek hebben. En niet over pensioen-beleggingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten