zaterdag 25 december 2021

Eerste Kerstdag

Het is de dag dat Christmas In The Heart volop draait. Meerdere keren achter elkaar. Kerst met Dylan, wie had dat kunnen denken?
In 2009 kwam dan die Dylan-kerstplaat. Dylan nam het album op toen hij in de studio was voor zijn album Together Through Life. De opbrengsten van Christmas In The Heart naar goede doelen: Crisis UK – een daklozen-project in Engeland, het Wereldvoedselprogramma van de VN en 'Feeding America'. De bedoeling was dat tijdens de kerstdagen vier miljoen maaltijden worden verstrekt aan anderhalf miljoen mensen en gezinnen.
In een persverklaring liet Dylan weten: “Het is een tragedie dat in dit land alleen al meer dan 35 miljoen mensen, van wie 12 miljoen kinderen, hongerig naar bed gaan en wakker worden zonder te weten waar de volgende maaltijd vandaan komt. Ik hoop dat onze hulp mensen in nood te eten kan geven tijdens de kerstdagen.”
Of dat gelukt is, weet ik niet. Misschien wel, en misschien zelfs meer dan die vier miljoen maaltijden. Je hoopt er op, tijdens de Kerstdagen.
Het zit een beetje in mijn achterhoofd bij Dylan, die Kerstliedjes zingt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten