donderdag 20 augustus 2020

Greatest Hits

Onder de titel Greatest Hits - of varianten als Best Of en Essential - zijn er in de loop der jaren heel wat compilatiealbums van Bob Dylan op de markt gekomen. Dat is opmerkelijk, er zijn immers maar weinig van zijn singles doorgedrongen tot de hogere regionen van de hitlijsten. Bob Dylan is geen hitmachine. 
Als componist doet Bob Dylan het beter op de hitlijsten. Denk bijvoorbeeld aan Knockin' On Heaven's Door door Guns 'n Roses, Make You Feel My Love door Adele of All Along The Watchtower door Jimi Hendrix.
Veertig songs krijgen de Jochen Markhorst-behandeling in het nieuwe boek Bob Dylan Greatest Hits; de eerste veertig jaar. Veertig songs waarmee Dylan-de-muzikant een hit scoorde, Dylan-de-componist of songs songs die nooit tot de hitlijsten wisten door te dringen, maar wel gerekend kunnen worden tot het grootste (greatest) wat de man ooit schreef en opnam. 
Bob Dylan Greatest Hits; de eerste veertig jaar is een compilatie. Zevenentwintig van de veertig stukken werden eerder gepubliceerd in de boeken Joker, dief en eskimo (2015), Meneer de tambourijnman en de regenachtige vrouwen (2016), Blonde On Blonde (2016), Andere tijde, trage treinen (2017), Blood On The Tracks (2018) en The Basement Tapes (2019). De overige dertien stukken werden eerder bij Bob Dylan in (het) Nederland(s) en / of in een Engelse vertaling op de website Untold Dylan gepubliceerd.
Het grootste deel van de in Bob Dylan Greatest Hits opgenomen stukken zijn voor deze uitgave echter bewerkt en uitgebreid. Bob Dylan Greatest Hits; de eerste veertig jaar is te koop via Amazon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten