dinsdag 14 januari 2020

Dwarsverbanden: Joker

Joker is de meest genomineerde film voor de eerstvolgende Oscar-uitreikingen. Ik moest denken aan het eerste couplet uit All Along The Watchtower: “There must be some way out of here,” said the joker to the thief.
Hoofdpersoon in deze film is Joaquin Phoenix, die in 2005 de rol van Johnny Cash op zich nam in de film Walk The Line. Cash is de countryster, met wie Bob Dylan in 1969 onder meer een duet-versie heeft opgenomen van Girl from the north country.
The Joker is de tegenstander van Batman. In 2012 verscheen de Batman-film The Dark Knight Rises, waarin Christian Bale de hoofdrol vertolkt. Die speelde in 2007 Jack Rollins, de verafgode singer-songwriter, wiens fans hem laten vallen als hij ook elektronische muziek gaat maken en die zichzelf vervolgens hervindt na zich totaal in het christelijke geloof te wentelen. Het is een van de figuren die Bob Dylan uitbeelden.
Joker maakt dus kans op een Oscar. Bob Dylan kreeg in 2001 het gouden beeldje uitgereikt voor zijn nummer Things Have Changed, de song van de film Wonderboys. Het beeldje staat sindsdien tijdens elk concert van de zanger op een van de versterkers van de band.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten