donderdag 19 juli 2018

Kronieken #37: Nancy

Vorige week overleed Nancy Sinatra, de eerste vrouw van zanger en acteur Frank Sinatra. Tussen 1939 en 1951 waren de twee jeugdliefdes met elkaar getrouwd. Tot groot verdriet van Nancy, bleek Frank een womanizer te zijn. Het huwelijk liep op de klippen.
I did it my way.
Heel even is die ouwe Frank dus weer in het nieuws. Een goede aanleiding om de ‘Sinatra-albums’ van Dylan uit de kast te pakken. Het zijn misschien niet Dylans beste albums, vol met covers uit The Great American Songbook. Of toch wel? Je moet het maar aandurven om deze songs om te zetten van een bigband-uitvoering naar een rockband-arrangement.
Met dank aan producer Jack Frost.
Netflix komt met een tv-registratie van het theaterconcert van Bruce Springsteen op Broadway. De onemanshow Springsteen on Broadway is nog tot met 15 december te zien is in het Walter Kerr Theatre in New York.
The Boss is succesvol op het prestigieuze theater. Dat is bij Dylan wel anders. Een aantal jaar geleden was daar die musical The Times They Are a-Changin’. Binnen een week was deze productie alweer gestopt. Net als de musical Scratch van Archibald MacLeish, gebaseerd op The Devil and Daniel Webster van Stephen Vincent Benét.
Dylan zou hier in 1969 de muziek voor schrijven, maar Archi was niet te spreken over het geleverde materiaal. Dylan zelf wel en gebruikte de songs voor zijn album New Morning, waarmee hij weer terugsloeg na het debacle met dubbelaar Self Portrait.
In The Old Vic werd Girl from the North Country vertoond, een musical gebaseerd op Dylan-songs en geschreven door Conor McPherson. Deze show is dan wél weer succesvol.
Ik neem het allemaal ter kennisgeving aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten