zaterdag 14 juli 2018

Hiatt

Gisteravond trad John Hiatt op in De Oosterpoort in Groningen. John Hiatt is geen Bob Dylan, maar toch viel de naam van Dylan regelmatig. Niet van Hiatt, wel tussen de gesprekken tussen mijn broer en mij.
Deels vanwege het kenmerkende stemgeluid van Hiatt. Net zoals Dylan zo'n typisch geluid heeft. Maar ook net zoals Levon Helm, de zingende drummer van The Band. Dat is het eerste waardoor Dylan ter sprake kwam.
Maar ook vanwege gitarist Sonny Landreth, die in zijn manier van spelen deed denken aan Freddie Koella. Hij speelde gitaar in Dylan's band tussen april 2003 en april 2004, maar werd vervangen toen hij geveld werd door griep.
Nog even over de relatie tussen Hiatt en Helm, de mannen met dat kenmerkende stemgeluid. In 2008 gaf Helm een optreden in Ryman Theater. Hierbij speelde Hiatt mee op The Weight, de grote hit van The Band. The Weight is terug te vinden op het debuutalbum van The Band, Music From Big Pink. De hoes van dit album is geschilderd door Bob Dylan.
En in 1998 verscheen Jubilation, het derde album van The Band in een nieuwe bezetting. Op dit album staat ook Bound by Love, geschreven door John Hiatt. Hij deelt ook de zang met de Amerikaans-Canadese popgroep.
En zo zijn de dwarsverbanden weer gelegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten