woensdag 11 april 2018

Universal Love

Volgende week zaterdag is het Record Store Day, de dag om de onafhankelijke platenzaak te vieren. Dat gebeurt met optredens in die zelfstandige winkels. En met de uitgaven van mooie en bijzondere releases.
Eén van die uitgaven is Universal Love, een EP met verschillende muzikanten. Thema van deze plaat is “same-sex love”. Het homohuwelijk. Homoseksualiteit. Dylan is één van de meewerkende artiesten. Hij zingt She’s Funny That Way, een nummer uit 1929 en deel van The American Songbook. Voor de gelegenheid is de tekst aangepast naar He’s Funny That Way.
Opmerkelijk.
Opmerkelijk, omdat het een politiek-maatschappelijk statement is: homohuwelijk is heel gewoon. Misschien een uitvloeisel van de burgerrechtbeweging uit de jaren zestig. Gelijke rechten voor iedereen, ongeacht huidskleur of seksuele geaardheid. Zou Dylan daarom zijn medewerking hebben gegeven?
Opmerkelijk, omdat het niet eens heel lang geleden is, dat Dylan vanaf het podium zijn afkeur liet weten over de liefde tussen mensen van hetzelfde geslacht. Afgelopen najaar verscheen Trouble No More, aflevering 13 uit de Bootleg Series en een registratie van die zogenoemde gospelperiode.
Opmerkelijk dus.
Maar wel een item om aan te schaffen.
Je bent Dylan-liefhebber of je bent het niet.
Je viert de onafhankelijke platenzaak of niet.

2 opmerkingen:

  1. Volgens mij heeft Dylan een lesbische dochter. Ook speelde hij jaren geleden mee op 'Jimmy Berman' Kan me niet voorstellen dat Dylan afkeurig tegenover homo's staat of heeft gestaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eens, Richard. Ik denk dat Dylan genuanceerder is gaan denken. Die anti-homouitspraken deed Dylan voordat zijn dochter geboren was.

    BeantwoordenVerwijderen