zaterdag 8 juli 2017

Kronieken #23: Zomer

Momenteel tourt Dylan door de Verenigde Staten. Geen grote verrassingen op zijn setlist. Gisteravond geen optreden, dus vandaag geen nieuwe setlist te publiceren. Tijd voor een nieuwe Kroniek-aflevering.
Vandaag begint de musical Girl From The North Country, een musical over het Duluth, Minnesota in 1934. Over Nick, die meer koopt en bezit dan dat hij zich kan veroorloven. Mevrouw Elizabeth “is losing her mind” en dochter Marianne draagt een baby, wiens vader onbekend is. Conor McPherson heeft het stuk geschreven, verweven met twintig numers uit Dylan's eigen songbook.
Verder is er het gerucht, dat Dylan in mei de studio in is geweest. Drie volle dagen in Ardmore Studios te Bray, een oude filmstudio. In hetzelfde weekend ontmoette Dylan Shane MacGowan, frontman van The Pogues.
Afsluitend nog het tijdschrift De Bassist, dat dit kwartaal een interview heeft met Tony Garnier. Uiteraard gaat het ook over Dylan, hoewel het vooral onderhoudend is. Geen nieuwe feiten of bijzondere achtergronden. Leuk om erbij te hebben. Getuige het voorwoord, heeft Garnier veel meer mooie verhalen te vertellen over zijn opdrachtgever, wiens bandleider Garnier sinds jaar en dag is.
Enfin. Vanavond wacht Detroit, Michigan. We gaan over tot de orde van de dag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten