woensdag 22 maart 2017

Over The Rhine

De afgelopen dagen heb ik driemaal de band Over The Rhine gezien. Althans, de kern van deze band, bestaande uit Karin Bergquist en Linford Detweiler. Hun begeleidingsband The Band Of Sweethearts is in Ohio achtergebleven.
Tijdens twee van de drie optredens hoorde ik het liedje If A Song Could Be President. In dit liedje wordt een aantal muzikanten ten tonele opgevoerd, die het Lied vertegenwoordigen. In de live-uitvoering werd onder meer Bob Dylan voorgedragen als ambassadeur bij de Verenigde Naties.
Op het schijfje Blue Jean Sky van de Over The Rhine-dubbelaar Meet Me At The Edge Of The World staat het liedje It Makes No Difference van The Band, de voormalige begeleidingsband van Dylan.
Een aantal albums van Over The Rhine is geproduceerd door Joe Henry, de man die Solomon Burke een decennium geleden terugbracht in de muziek. Op twee van die comeback-albums staan ook Dylan-songs, What Good Am I? op Make do with what you got (2005) en Stepchild op Don't give up on me (2002) – op dit album staat ook Burke's versie van It Makes No Difference.
De lijntjes zijn weer kort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten