woensdag 29 maart 2017

Kronieken #17: Stockholm

Zaterdag en zondag treedt Dylan op in Stockholm Waterfront te Stockholm. Dinsdag is Oslo aan de beurt, waarbij Spektrum de plaats van handeling is. En warempel, Dylan gaat dat weekend dan ook langs het Nobelcomité, die club Zweden die hem in oktober de Nobelprijs voor de Literatuur hebben gegeven. Tijdens de uitreik-ceremonie van afgelopen december, was Dylan niet aanwezig; hij liet zijn Banquet Speech uitspreken door de toenmalige Amerikaanse ambassadeur in het Scandinavische land, Azita Raji.
De Academie zal tijdens het onderhoud de versierselen overhandigen, die bij de Nobelprijs horen. Het is de wens van Dylan, dat het een bescheiden ontmoeting zal worden: alleen de gelauwerde poet laurete en de leden van het Nobelcomité zullen aanwezig zijn. Geen pers, dus. Of er ook nog familie of nauwe vrienden aanwezig zullen zijn, weten we niet – alsof het er iets toe doet.
Twee weken later treedt Dylan op in Nederland. Drie optredens in de AFAS Live, de voormalige Heineken Music Hall. Zou Dylan de 'diploma' ook meenemen op zijn rondreis over de wereld, net zoals het Oscar-beeldje?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten