dinsdag 28 juni 2016

Kronieken #4: Dwarsverbanden

Sinds vandaag in mijn bezit: Hugh Laurie – Let Them Talk. Het is de debuut van acteur, regisseur en producent Hugh Laurie. Hij is in zijn vrije tijd een verdienstelijk pianist. Let Them Talk is daar het beste bewijs van. Dit album verscheen in 2011, inmiddels dus al vijf jaar oud. En ik zou er niet over hebben geschreven, als er geen link zou zijn met Bob Dylan.
Die link is er wel degelijk. De producer bijvoorbeeld, is Joe Henry. Dat is dezelfde producer die de cd The Long Surrender van Over The Rhine produceerde. Maar Joe Henry is ook de man die in 2002 de comeback-plaat van Solomon Burke begeleidde. Op Don’t Give Up On Me speelt The Bisshop Of Soul nummers van bewonderaars. Eén van die nummers is Stepchild van Bob Dylan, geschreven voor Time Out Of Mind, maar nooit door Dylan op de tape gezet.
En dan is er nog die link via Allen Toussaint, die voor Let Them Talk de blazersarrangementen schreef. Deze Toussaint is ook betrokken geweest bij The Band, Dylans begeleidingsband tijdens zijn overstap naar elektrische muziek.
Misschien een smalle link tussen Laurie en Dylan. Maar een link is een link, nietwaar?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten