zaterdag 21 juni 2014

Tom Willems – Niemand zingt Dylan

Dylan-blogger Tom Willems heeft een nieuw boek uit. 'Niemand zingt Dylan' heet het, en verschijnt bij Brave New Books. Het is alweer Willems' vijfde boek over Dylan. De prijs is 16,95 euro. En de uitgever is dezelfde als die van 'Laat mij vandaag vergeten tot aan morgen'. Het zijn geen nieuwe aantekeningen, maar stukken die tussen 2009 en 2014 zijn ge- of herschreven.
Tot zover de administratie.
Dit over de titel. Het doet me denken aan de reclame-leus 'Niemand zingt Dylan als Dylan'. Dit was een poging van Dylan's platenmaatschappij om de zanger Dylan onder de aandacht te brengen – naast of in plaats van de tekstschrijver Dylan, die begin jaren zestig bekender was dan de man zelf.
Goed.
De achterflap meldt:
“In 'Niemand zingt Dylan' duikt schrijver Tom Willems wederom in zijn fascinatie voor de muziek van Bob Dylan. Zo biedt 'Niemand zingt Dylan' onder andere een stuk over de ontvangst in Nederland van Bob Dylans zogenaamde religieuze periode, een stuk waarin de verschillende versies van het album The Essential Bob Dylan naast elkaar worden gelegd en een overzicht van de officieel uitgebrachte concertopnamen uit de periode tussen Dylans motorongeluk in 1966 en de start van de Amerikaanse tournee van 1974. Daarnaast bevat 'Niemand zingt Dylan' met 'Bob Dylan in Nederland 1979 - 1984' een uniek stuk over de ontvangst van Bob Dylan in Nederland in de periode van de uitgave van Slow Train Coming tot en met Bob Dylans concerten in Rotterdam in juni 1984.
Niemand zingt Dylan bevat de volgende stukken:
'De Dylan in mijn wereld'
'John Wesley Harding'
'De vastgelegde stilte; Dylans optredens tussen juli 1966 en december 1973'
'The Essential Bob Dylan wat is essentieel?'
'Aantekening #5265'
'Dylan vindt God en iedereen vindt daar wat van'
'Bob Dylan in Nederland 1979 – 1984'
'15 juni 1998 - Sportpaleis Ahoy', Rotterdam'”
Ik moet zeggen dat ik vooral geïnteresseerd ben in het 'religieuze gedeelte'. Maar dat is uiteraard persoonlijk. Het boek is al te bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten