zondag 15 juni 2014

Aantekeningen #7: Eric Andersen

Zondagmiddag, tijd voor wat ontspanning. Ik zet de dvd aan van Leo Blokhuis over The Band, Music From Big Pink To The Last Waltz. In het bijbehorende tekstgedeelte schrijft Blokhuis over de band, waar hij al jaren fan van is. Ik lees onder meer de volgende zin:
“Rick Danko released a very powerful untiteld album in 1977. Recordings for its successor weren't released until a year after his death in 1999 and he also produced two albums with the American singer/songwriter Eric Andersen and the Norwegian Jonas Fjeld.”
Een snelle zoektocht over het internet laat een Wikipedia-pagina zien van het genoemde trio Danko/Fjeld/Andersen. Het klopt dus van de Nederlands-Gereformeerde domineeszoon heeft genoteerd. Niks mis mee, maar die naam van Eric Andersen blijft hangen.
Andersen. Was dat ook niet de schrijver van Thirsty Boots? Dit is de b-kant van de singel WigWam, uitgegeven voor Record Store Day van vorig jaar. Op die singel, ter promotie van Bootleg Series 10: Another Self Portrait, staat Eric's naam abuis geschreven als Anderson.
En zo is de cirkel weer rond. We zijn weer waar we wezen moeten. The Band, Dylan, The Bootleg Series, schrijffouten. Welkom in de wondere wereld van Bob Dylan.

2 opmerkingen:

  1. Leuk stukje. Het leuke is dat mijn moeder bij Leo Blokhuis in de straat heeft gewoond.
    En zo wordt de cirkel nog ronder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt gelijk, Marnix. De cirkel is ronder!

    BeantwoordenVerwijderen