zondag 10 november 2013

Protest

Wat hebben Bram Vermeulen (de muzikant) en Bob Dylan met elkaar gemeen? Dit: vandaag, zondag 10 november, zijn nummers van beide zangers vertolkt op het Erasmusfestival Brabant in Tilburg. Tijdens dit festival, waar studenten van de Rockacademie “protestliederen” spelen, gaat het om de toekomst van de democratie.
Een wat vage aanduiding, weinig concreets. Welke democratie eigenlijk? De wereldwijde, of de regionale? En waarom dan de protestliederen van Vermeulen en Dylan? Maar goed, het zijn studenten, dus ik neem ze niet heel veel kwalijk. Misschien moeten ze nog de Dylan-teksten doornemen tijdens de colleges Engels. Of Vermeulen doorgronden bij de muziekles.
Dylan zelf treedt vanavond op in Brussel. Ik moet dan gelijk aan When I Paint My Masterpiece denken. In dit lied zit namelijk de zin: I left Rome, and landed in Brussels. Maar ik verwacht niet dat Dylan dit lied zal spelen.
Hoewel, in Rome gooide hij wél tot tweemaal toe zijn setlist volledig om, terwijl Dylan tot dan toe elke avond vrijwel hetzelfde speelde. Je weet nooit iets helemaal zeker bij de zanger, tot het moment dat het gebeurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten