zaterdag 2 november 2013

Allerheiligen

Gisteren was het Allerheiligen, een goed katholiek feest. Dylan had een avond vrij, maar ik heb het vermoeden dat hij niets met Allerheiligen heeft gedaan. Dat is niet erg, ik heb er ook niets aan gedaan.
Inmiddels stromen de recensies van de Nederlandse concerten langzaam maar zeker binnen. Tom Willems heeft op zijn blog een aantal links en scans geplaatst, zeker de moeite waard om die eens door te lezen. Opmerkelijk is dat vrijwel alle media hetzelfde ritueel hanteren: de stem, de onherkenbare arrangementen, Dylan als weinig aansprekende entertainer.
Vrijwel alle media. Dagblad Trouw onderkent deze punten ook, maar haast zich te zeggen dat Dylan niet de eeuwige jeugd vertegenwoordigd. Dylan is zichzelf, en als je daar commentaar op hebt, moet je maar niet komen.
Driewerf hulde.
Een aantal jaar geleden (was het 2009?) verscheen The Lost Notebooks of Hank Williams. Een aardig principe: in een vergeten koffer zaten gedichten van Williams, zonder muziek. Aan een aantal muzikanten, waaronder Levon Helm, Bob Dylan en Jakob Dylan, werd gevraagd om de teksten op muziek te zetten en het resultaat op te nemen. Het resultaat is de cd The Lost Notebooks.
Iets vergelijkbaars zal binnenkort plaatsvinden bij Bob Dylan. Ik verzin het niet zelf, maar ik lees het hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten