zaterdag 30 maart 2019

Rolling Thunder

Volgens een bericht op Record Collector Magazine, verschijnt de nieuwe documentaire van Martin Scorsese over The Rolling Thunder Revue, A Bob Dylan Story, in mei op Netflix. Tegelijk verschijnt dan de bijbehorende soundtrack op cd. Hoeveel cd's of elpees die soundtrack zal bevatten, is nog niet bekend. Maar een goede pr-campagne geeft daar later ruchtbaarheid aan. Want: een nieuw media-moment.
Nu heb ik zelf geen Netflix. Ik ben ook niet van plan om een abonnement te nemen op deze video streaming-dienst. Ik kijk uit naar de dvd-uitgave van A Bob Dylan Story. Of het moment dat het in de bioscoop is te zien of op een reguliere televisie-zender wordt vertoond. 
The Rolling Thunder Revue is een van Dylans best gedocumenteerde concertreeksen. We kennen de live-plaat Hard Rain uit 1976, evenals deel 5 uit The Bootleg Series, dat dezelfde tour behandelt. Larry 'Ratso' Sloman kwam in 2002 met het reisdagboek On the Road with Bob Dylan. Om nog maar te zwijgen van die uiterst merkwaardige film Renaldo and Clara, met Bob Dylan als Renaldo, Sara Dylan als Clara, Joan Baez als The Woman in White en Ronnie Hawkins als Bob Dylan. 
Nu dus een uitgebreide documentaire, gecombineerd met een soundtrack. Het is de vraag of Scorsese nieuw licht werpt op deze tournee. Waarschijnlijk niet, maar mogelijk heeft hij wel weer mooi historisch materiaal weten op te duiken. Dat is voor de fans ook wat waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten