donderdag 22 november 2018

Bob Dylan in School7

DEN HELDER De wereld was te klein toen het comité dat de Nobelprijs voor de literatuur uitreikt besloot Bob Dylan met de prijs te eren. De meester zelf zorgde voor olie op het vuur door de prijs niet met alle egards in ontvangst te nemen.
Literatuurhistoricus en Dylankenner Liesje Schreuders plaatst de commotie in perspectief in het college ’Dylan als dichter’. De bard zelf zet de toon met ‘I’m a poet, and I know it, hope I don’t blow it!’.
Voor liefhebbers was niet de vraag of, maar wanneer de zanger de prijs zou winnen. Voor zijn criticasters lag die uitverkiezing heel wat minder voor de hand. Commotie was het gevolg, zoals de protestzanger eigenlijk zijn hele carrière door commotie werd omgeven.
Zelf noemde Dylan zich een ’song and dance man’. Schreuders vertelt aan de hand van de biografie van de zanger hoe hij toch kon uitgroeien tot literair fenomeen. Tijdens de lezing laat ze natuurlijk ook de kenmerkende songs van de notoire dwarsligger horen. De invloeden op Dylan, van Bijbel tot Rimbaud worden belicht.
De lezing begint om half drie op zondagmiddag 25 november in School7, de bibliotheek van Den Helder. Entree kost vijf euro. Kaarten zijn te bestellen via de website van kopgroepbibliotheken of aan de balie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten