maandag 1 oktober 2018

Charles Aznavour

De Franse chansonnier Charles Aznavour is overleden. Hij was 94 jaar. De zanger overleed in zijn woning in de Zuid-Franse regio les Alpilles. Afgelopen vrijdag was hij nog op de Franse televisie te zien.
94 jaar dus, still alive and kicking. Nou ja, wel broos en kwetsbaar. Met grote autocue's om de teksten te tonen. Niet voor het publiek, maar voor de gastheer van de concerten zelf. Het geheugen ging ook langzaam achteruit. Wat wil je ook op zo'n leeftijd?
De Franse Frank Sinatra, werd hij ook wel genoemd. Volgens DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk een belediging. Aznavour schreef zijn 1400 teksten zelf – Sinatra zette zelf geen letter op papier. Om maar eens iets te noemen.
Daarmee is al een link gelegd tussen Aznavour en Dylan: nummers die door Ol' Blue Eyes bekend zijn geworden, werden ook door Dylan opgenomen – Aznavour geldt als de Franse evenknie van The Voice.
Maar er is een directere link, namelijk een ontmoeting tussen Bob en Charles. We schrijven april 2009 in Parijs. Dylan met zijn arm om de schouder van Aznavour. Dylan is al niet een grote man, maar is een kop groter dan zijn Frans-Armeense collega.
De mannen schelen 20 jaar.
Hoe lang gaat Dylan door?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten