zaterdag 20 december 2014

Het afgelopen jaar

Het afgelopen jaar was een bijzonder Dylan-jaar. Mogen we dat al concluderen, terwijl we nog tien dagen van 2014 hebben te gaan? Ik denk het wel; wat er de komende anderhalve week nog kan gebeuren, bevestigt alleen maar mijn gedachte uit de eerste zin.
Natuurlijk was daar de plotselinge aankondiging van Shadows In The Night. Dylan zette zomaar op zijn website het liedje 'Full Moon & Empty Arms', zonder verdere informatie. Langzaam maar zeker kwam de geruchtenmachine op gang, en zou het album eind augustus verschijnen.
Die release is uiteindelijk gezet op eind januari 2015 – dat weten we dan weer mede door het snelle uitgeven van The Basement Tapes Complete/Raw, deel 11 uit Dylans fameuze Bootleg Series. Dit album kwam nauwelijks aangekondigd – ik hield wel rekening met BS11, maar pas na Shadows In The Nigt, en dan met outtakes van Blood On The Tracks of The Gospel Years.
Enfin.
En dan was er nog dat optreden voor 1 persoon. Een experiment van een Zweedse documentairemaker, of je je gelukkiger voelt als je iets individueel meemaakt wat normaal voor een grote groep behoort te zijn. Het filmpje heeft een tijd op YouTube gestaan, maar is inmiddels verwijderd. Reden genoeg om de officiële film te bekijken.
Nog tien dagen te gaan voor dit kalenderjaar. Zullen we nog kruimels krijgen toegeworpen, de komende 240 uur?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten