vrijdag 22 augustus 2014

Tour-pauze

Bob Dylan heeft een tour-pauze. De afgelopen vier dagen stond de bard in een wijk van Melbourne, maandagavond treedt hij weer op in Brisbane. Het geeft de ruimte om het over iets anders te hebben dan de setlisten en het gebrek aan wijzigingen hierin.
Dit weekend zou Shadows In The Night verschijnen. Dit Dylan-album staat vol met covers van nummers waarmee Frank Sinatra groot is geworden. Dylan sings Sinatra. De hoes is al bekend, en de eerste 'singel' staat ook al sinds maanden op de officiële Bob Dylan-website. De datum van 22 of 26 augustus was een gerucht – en tot nu toe slechts een gerucht.
Wellicht is de release uitgesteld tot 11 november (in Nederland waarschijnlijk 8 of 9 november). Dat weekend verschijnt namelijk Lost On The River; The New Basement Tapes. Dit album is geen nieuw Dylan-album. Het gaat bij Lost On The River om liedteksten die Dylan in 1967 schreef tijdens zijn opnamesessies in de kelder van Big Pink. Met de mannen van The Band.
Die liedteksten zijn nooit door Dylan op muziek gezet, en evenmin opgenomen. Die laatste puntjes op de i zijn afgemaakt door andere artiesten als Marcus Mumford (van Mumford & Sons) en Elvis Costello. Als producer werkt T-Bone Burnett mee.
Misschien komt er dus een dubbel-release.
Misschien.
Maar misschien ook niet.
We weten het gewoon niet.
Afwachten dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten