zondag 3 augustus 2014

Moderne tijden herleven

Acht jaar geleden vertaalden Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes de liedteksten van Bob Dylan. Tot dat moment; net toen ze alle teksten in het Nederlands hadden omgezet, kwam de grootmeester der popmuziek met zijn prima album Modern Times. In allerijl vertaalde het duo dit album ook nog. Dit resultaat, Moderne Tijden Herleven, verscheen bij Uitgeverij Gemaskerd & Anoniem (een aardig insiders-grapje) en werd uitgedeeld bij de presentatie van de officieuze Dylan-vertalingen.
Dit boekwerk van zo'n dertig pagina's is nauwelijks te krijgen. Ik heb het niet. En daar baal ik wel van. Een zoektocht op internet laat zien dat ene Hopi Bukinan het addendum wel verkoopt. Voor de onmogelijke prijs van € 45,00. Natuurlijk, dat is het goede recht van een boekhandelaar; maar voor mij te prijzig.
Ik zoek rustig verder. Wellicht dat ik Moderne Tijden Herleven elders goedkoper op de kop kan tikken. Je moet er eigenlijk gewoon tegenaan lopen. Wie weet gebeurt dat nog. Het leven is soms erg onvoorspelbaar.

2 opmerkingen:

  1. Beste Frits, ik heb nog een 'Moderne tijden herleven' voor je. Interessant want de teksten wijken af van de versie die staat in 'Bobb Dylan Liedteksten 2002-2012'. arnoud.alderlieste@planet.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor je reactie, Arnoud! Ik neem per mail contact met je op. Frits

    BeantwoordenVerwijderen