woensdag 9 februari 2022

The Lost Weekend

Binnenkort verschijnt de documentaire The Lost Weekend, over de over de twee dagen in de studio in december 1974 in Minneapolis waarop Bob Dylan vijf songs voor Blood On The Tracks opnieuw opnam. Dit nieuws was mij eigenlijk ontschoten.
De docu is gemaakt door regisseurs Sean A. Skinner en Aaron Goodyear; aan het woord komen Peter Ostroushko, Chris Weber, Gregg Inhofer, Kevin Odegard en Billy Peterson, de muzikanten die aanwezig waren tijdens de sessies voor de nieuwe versies van Idiot Wind, You're A Big Girl Now, Tangled Up In Blue, Lily, Rosemary And The Jack Of Hearts en If You See Her, Say Hello.
Maar van David Zimmerman geen woord. Het broertje van Bob is niet in The Lost Weekend aanwezig. Terwijl hij toch de man is geweest die Dylan dit album gedeeltelijk liet herschrijven en opnieuw opnemen.
Overigens, wat weten we van David Zimmerman? Is hij nog ergens opgeduikeld? Is hij door Skinner en Goodyear benaderd voor een bijdrage? De verhalen van de muzikanten leveren mooie verhalen op, maar waarschijnlijk weinig nieuws; het aandeel van David zou alleen al vanwege de betrokkenheid opmerkelijk zijn.
Enfin.
Laten we eerst de documentaire afwachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten