dinsdag 2 april 2019

A fool such as I

When you are gone, I will dream a little dream as years go by
Now and then there is a fool,a fool such as I

Zo zingt Bob Dylan op zijn album Dylan uit 1973. Feitelijk een niemendalletje om zijn stem op te waren voor de opnames van Self Portait en New Morning. De mare doet de ronde dat de elpee Dylan een wraakactie zou zijn van Bob’s platenmaatschappij Columbia Records; de bard was uit onvrede overgestapt naar Asylum Records, maar had bij Columbia contractueel nog een album te maken.
Dat gebrek werd dus opgevuld met Dylan. Afkomstig van deze plaat is de singel A Fool Such As I, foutief toegekend aan B. Abner. Het doet er niet zo veel toe. Het gaat ook niet om dit nummer, hoewel het misschien een goede suggestie is voor deze eerste april.
Vanuit het Dylan-land worden we verwend met verschillende nieuwtjes. De Dylan-fanpage Come Writers And Critics heeft beslag kunnen leggen op een concept-voorkant van Chronicles, Volume 2, deel twee uit de driedelige autobiografie van Dylan. Dit boek “will be released next year, probably on April 1st 2020”.
De Nederlandse Dylan-blogger Tom Willems heeft afbeeldingen toegestuurd gekregen van The Rolling Thunder Revue: The 1975 Live Recordings. Deze box telt 14 cd’s en zal 3 mei verschijnen. Deze box verschijnt ter ondersteuning van de documentaire die Martin Scorsese maakt over de beroemde tournee uit 1975/’76. De datum van 3 mei is een stuk dichterbij en concreter dan “probably April 1st 2020”.
Nog weer wat eerder is het Record Store Day. Voor deze gelegenheid wordt de testpersing van Blood On The Tracks officieel uitgebracht. Het gaat hierbij om opnames die Dylan in New York maakte, voordat hij op advies van zijn broertje David Zimmerman besloot om de helft opnieuw op de plaat te zetten – maar dan in een studio in Minneapolis. De nummers zijn al bekend, dankzij de release van More Blood, More Tracks, maar zo’n speciale uitgave verdient het om alsnog aangeschaft te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten