zondag 28 april 2019

Praag '95

Begin deze maand speelde Bob Dylan drie shows in Lucerna Palace in Praag. Drie shows in dezelfde concertzaal, dat gebeurt niet heel vaak. In 1995 gaf Dylan ook al drie optredens in de Tsjechische hoofdstad, toen in Kongresovy sal, Palac kultury. Het waren de jaren dat Dylan zelf niet of nauwelijks gitaar speelde, maar met een microfoon in de hand zijn publiek bespeelde. 
With one hand having free. 
Het waren ook de jaren met All Along The Watchtower standaard als derde nummer van de set. En de tijd dat Winston Watson de drummer van dienst was. Je hoort het aan de tierlantijntjes, zoals je dat ook terughoort op MTV Unplugged, in dezelfde tijd opgenomen. 
Het optreden uit 1995 in Praag zou niet mijn specifieke aandacht hebben getrokken, als ik niet een opname toegespeeld kreeg van een collega. Dankzij het monnikenwerk van Bjorner.com is terug te lezen dat dit derde Praagse concert #643 of The Never-Ending Tour is. Dat de bard zichzelf uitnodigt om gauw weer terug te komen. En, niet onbelangrijk: In Mr. Tambourine Man verse 3 is sung instead of verse 2 for the first time (?) since 1966! 
Het optreden duurde 95 minuten. Dertien nummers in anderhalf uur. Met mooie nummers als God Knows, License To Kill, Boots Of Spanish Leather en Man In The Long Black Coat. 
Het is geschiedschrijving. Kronieken. Verslaglegging van wat is gebeurd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten