vrijdag 31 augustus 2018

Wight

Vandaag is het 31 augustus. Precies 49 jaar geleden gaf Bob Dylan een concert bij het festival van Isle of Wight. Dat deed hij samen met The Band. Deze muzikanten speelden een dubbele set, want ze waren ook als zelfstandige act geprogrammeerd.
Het was bij voorbaat al een bijzonder optreden. Na zijn motorongeluk in 1966 had Dylan zich nauwelijks in het openbaar vertoond. Wel verschenen van hem de albums John Wesley Harding en Nashville Skyline. Maar die leken in de verste verte niet op de rocker, die van zijn motorfiets afviel.
Een aantal nummers van dit optreden verscheen op Self Portrait in 1970. Dat is het beruchte dubbelalbum, met als cover een geschilderd zelfportret van Dylan. Recensent Greil Marcus opende zijn bespreking van dit album met de legendarische woorden “What is this shit?!”
In 2013 verscheen aflevering 13 uit The Bootleg Series, dat de jaren rondom Self Portrait behandeld. Als bijlage werd het optreden van Isle Of Wight integraal meegeleverd. In de luxe-box, dat dan weer wel. Another Self Portrait heet deel 13. Met een ander zelfportret als hoes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten