zondag 4 maart 2018

John Hiatt

Vrijdag 13 juli treedt John Hiatt op in De Oosterpoort in Groningen. Zijn show staat in het teken van het 30-jarig bestaan van Slow Turning. De foto's van het betreffende album zijn gemaakt door Anton Corbijn. Dat is dan weer mooi meegenomen.
Maar al deze feitjes zijn nog geen reden om Hiatt te noemen op dit Dylan-blog. Toch is er een link tussen beide muzikanten, hoewel die link niet Slow Turning heet. Het verband tussen Bob Dylan en John Hiatt heet Hearts Of Fire, een film uit 1987.
Voor de soundtrack van de film leverde Dylan een bijdrage. Volgens het contract zouden dat vier nieuwe nummers zijn. Het werden er slechts twee, aangevuld met een cover. De eigen nummers waren Night After Night en Had a Dream About You Baby – waarvan de laatste later in een nieuwe versie verscheen op zijn solo-album Down In The Groove. De cover was The Usual van John Hiatt.
In Hearts Of Fire speelt Dylan een gewezen popmuzikant, Billy Parker, die een jonge zangeres onder zijn hoede krijgt. Deze zangeres, Molly McGuire, wordt gespeeld door Fiona Flanagan, die het vaderlijke advies van Parker ontvlucht en in de armen van de hippe zanger James Colt (Rupert Everett) valt. Uiteindelijk komt het wel weer goed tussen Parker en McGuire – we kunnen na afloop weer rustig slapen.
In eerste instantie werd het script van de film geschreven door Scott Richardson, maar herschreven door Basic Instinct-schrijver Joe Eszterhas, omdat Richardson te onervaren zou zijn voor een Dylan-film; volgens Micheal Grey (van The Bob Dylan Encyclopedia) zou Dylan hebben geprobeerd om het originele script te spelen, maar dat is niet gelukt.
Dat is de link tussen Dylan en Hiatt. Wankel, dat wel. Maar het levert wel weer een verhaal op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten