maandag 18 oktober 2021

Gespiegeld

In zijn bespreking van Bob's Back Pages: A Night Of Bob Dylan Songs van Lucinda Williams, schrijft Tom Willems onder meer: "Mag ik zeggen dat ik de cover van dit album - een verwijzing naar de hoes van Dylans The Times They Are A-Changin' - geslaagd vind, al stoort het mij dan weer wel dat de foto van Williams gespiegeld is (zie de letters op haar shirt). De foto van de jonge Dylan op de hoes van zijn debuut is ook gespiegeld, is dit toeval of heeft Williams daarom gekozen voor de gespiegelde foto?"
Je hebt weinig nodig om een plaat van Dylan te draaien. Deze opmerking zorgde er voor dat ik Dylan's debuut-album vanmiddag weer op de draaitafel legde. Dat de foto van de jonge Bob gespiegeld zou zijn, was mij niet eerder opgevallen. Nu valt het me nog steeds niet op, moet ik eerlijkheidshalve zeggen. Ik kan ook niet zo gauw achterhalen waar Tom de opmerking over de gespiegelde foto vandaan haalt.
Maakt niet uit.
De elpee draait. Dáár gaat het om.
Op het album staat onder meer Dylan's interpretatie van Man of Constant Sorrow. Goed nummer. Dylan speelde het ook tijdens de toegift van het concert van 2 mei 2002 in Ahoy - dat was dan weer mijn debuut bij een Dylan-optreden. Dat concert staat om meer dan één reden in mijn geheugen gegrift.

2 opmerkingen:

  1. De letters op haar T-shirt zijn misschien een hint?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij Lucinda Williams is dat helder, Peerke. Maar bij Dylans debuut vond ik dat minder helder. Maar Tom mailde me de aanwijzing: "Kijk naar de snaren op Dylans gitaar op de hoes van zijn debuut."

    BeantwoordenVerwijderen