zaterdag 18 november 2023

The complete Budokan

Vijfenveertig jaar na dato zijn twee shows van Bob Dylan in Japan dan op cd verschenen. Het gaat om de show van 28 februari en 1 maart in de Nippon Budokan Hall in Tokio. De twee optredens in de judo-hal vormden de basis voor de dubbel-elpee Bob Dylan at Budokan, in 1978 in eerste instantie alleen bedoeld voor de Japanse markt.
Maar gelukkig kwam de platenmaatschappij terug op dit besluit en verscheen 'Budokan' ook voor de rest van de wereld. Was een kleine halve eeuw geleden de hoogtepunten van de twee avonden aan elkaar geplakt, voor The Complete Budokan zijn beide optredens uitgebracht.
Zoals we inmiddels gewend zijn van product manager Jeroen van der Meer van Columbia Records, is ook deze uitgave weer met zorg vormgegeven. Geen boxje met vier cd's die je achter elkaar in een hoes stopt. Maar vier schijven op een groot plakkaat, alsof je een elpee in handen hebt. Elk kwart heeft een eigen cd.
Een mooi boekwerk erbij. En een boekwerk met memorabilia, zoals twee concertposters en een tourboek in Japans handschrift.
De box heeft een kartonnen stofomslag, met daarop een Japanse schrijfwijze van alle informatie.
Bij deze uitgave hoort ook een elpee-variant. Het is een dubbelaar met als titel Another Budokan 1978. Het zijn de nummers van de twee shows die niet op het eerste Budokan-album zijn opgenomen. Dus is deze live-plaat met recht een andere Budokan 1978.
Het is een mooie uitgave. Je moet wel flink sparen om deze box en de elpee in huis te krijgen. Maar misschien is Sinterklaas dit jaar in een goede bui.


***

Misschien morgenochtend naar Eenigenburg in Noord-Holland? Dominee Arie Jan van der Bom houdt een zogenaamde ‘kerk en kunst’-dienst, waarin Slow Train Coming van Dylan centraal staat. Dit studio-album was het eerste wat verscheen na Bob Dylan at Budokan.
Maar dat zal ongetwijfeld toeval zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten