vrijdag 24 november 2023

Nog ruim een week

Na een doordeweeks weekend, treedt Bob Dylan vanavond op in Baltimore. Misschien dat hij zijn vrije dagen heeft gebruikt om Thanksgiving te vieren. Met zijn bandleden, en eventuele ingevlogen familieleden. En misschien nog even langs Miss Mary-Jane, want zij heeft een huis in Baltimore.
Thanksgiving. Een nationale feestdag. In Nederland heet dat Dankdag voor Gewas en Arbeid. De Amerikanen hebben toch een band met de protestantse West-Europeanen, die het continent een paar eeuwen geleden ontdekten. Of nou ja, de ontdekkingsreizigers ontdekten dat op dit werelddeel ook mensen leefden - dat zal de ontdekking zijn geweest.
Misschien dat Dylan ter ontspanning nog wel heeft gekeken naar The Last Waltz. Dit is de naam van het afscheidsconcert van The Band, jarenlang de begeleidingsgroep van Dylan. De Canadees-Amerikaanse formatie nam 25 november 1976, Thanksgiving van dat jaar, afscheid van het publiek.
"Happy Thanksgiving," zei bassist en zanger Rick Danko tegen het publiek, toen ze voor hun allerlaatste toegift het podium van Winterland, San Fransisco betraden.
Vanavond dus een Dylan-show in Baltimore, net als morgenavond. Volgend weekend sluit de bard zijn Noord-Amerikaanse najaarstournee 2023 af met een concert in Evansville, Indiana. Dan is het weer even rustig in de agenda van de zanger.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten