zondag 19 november 2023

Avignon

Een concert van zangeres Taylor Swift in Rio de Janeiro is zaterdag niet doorgegaan wegens de extreme hitte in Brazilië. Vrijdag kwam bij de eerste show een fan om het leven door oververhitting.
Dat zijn trieste berichten. Niet alleen voor de zangeres en haar fans. En vanwege de hele organisatie. Het is vooral sneu voor de nabestaanden van de fan. Het overlijden zou te voorkomen zijn geweest. In de Braziliaanse stad is het al weken bloedheet. Enige afkoeling en flesjes water zouden geen overbodige luxe zijn geweest.
Nu is de politie aan zet om een en ander uit te zoeken. En om eventuele verantwoordelijken aan te wijzen.
Ik denk aan een optreden van Bob Dylan in Avignon, 1981. De zanger was op het grensvlak om zijn radicale evangelische geloof te vermengen met zijn eerdere songs. Bij het optreden van 25 juli 1981 overleden twee fans. De eerste fan overleed omdat hij in elektrische kabels viel, het tweede slachtoffer viel in alle chaos van een muur.
Dylan en zijn band improviseerden wat, zodat het personeel de stroom kon herstellen. En de rust was teruggekeerd. Vervolgens werd de show 'gewoon' afgemaakt.
Bizar verhaal, eigenlijk.
Ik weet niet of de tournee van Taylor Swift door Zuid-Amerika nog verder gaat. Nog minder weet ik of de zangeres het verhaal van Dylan in de Franse stad kent. Waarschijnlijk niet, want dit verhaal is sowieso een onbekender verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten