zondag 30 april 2023

Prins Pieter

Ring them bells St. Peter
Where the four winds blow

Vandaag viert mr. Pieter van Vollenhove zijn 84e verjaardag. De echtgenoot van prinses Margriet. En pianist. Met zijn vrienden Pim Jacobs en Louis van Dijk vormde hij jarenlang het trio De Gevleugelde Vrienden. Zij gaven zowel nationaal als internationaal concerten, waarvan de opbrengsten ten gunste kwamen aan het Fonds Slachtofferhulp.
Bob Dylan is ook pianist. Nu ben ik geen kenner, maar Dylan haalt als pianist niet het niveau van de aangetrouwde prins. Evenmin is de eerste burger in de koninklijke familie gelauwerd als tekstschrijver. Ieder zijn vak.
Enfin.
Scenaristen en schrijvers in Hollywood dreigen te gaan staken. De grote schrijversstaking van 2007 legde de productie plat van tv-series en latenightshows. De leden van de Writers Guild of America (WGA) hebben deze week met overweldigende meerderheid ingestemd met een eventuele staking.
Zou Dylan ook zijn aangesloten bij deze schrijversgilde? Als Sergei Petrov schreef hij de film Masked & Anonymous, dat in 2003 verscheen. Hij speelde zelf ook de hoofdrol als Jack Fate. 
Van Freddie Mercury, de zanger van Queen, wordt de inboedel van Garden Lodge in Londen, het huis waar Mercury de laatste jaren van zijn leven woonde, verkocht. Een half jaar na de zangers overlijden, werd in het Wembley Stadium een eerbetoon aan hem gehouden. De band Guns N' Roses speelde de Dylan-klassieker Knockin' On Heaven's Door.
Gisteren waren mevrouw Frits en ik bij Ernst Jansz. Hij speelde zijn vertalingen van A Hard Rain’s A-Gonna Fall (Zware regen) en Tomorrow Is a Long Time (Huiswaarts). Ook speelde Ernst zijn hommage aan Dylan: De Never Ending Tour, dat is terug te vinden op de cd De Neerkant uit 2017.
Nog even luisteren naar de luidende bellen van Pieter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten