vrijdag 28 april 2023

Lintjes

Onze koning vierde donderdag zijn 56e verjaardag. Traditioneel wordt de dag voorafgaand aan Koningsdag, en vroeger Koninginnedag, de jaarlijkse lintjesregen uitgestrooid. Ik heb niet gehoord welke BN'ers de versierselen kregen opgespeld.
Misschien lees ik dat later nog een keer. Als het maar niet zaterdagavond is. Dan ben ik namelijk in Gorredijk. Ernst Jansz speelt dan in De Skans, een solo-voorstelling. Ongetwijfeld komt Dylan dan ook ruimschoots voorbij.
Bob Dylan. Zou hij een Nederlands lintje kunnen krijgen? Wordt hij dan enkel ridder in de betreffende orde, of misschien wel officier? Zoals in 1990, toen Dylan de Commandeur des Arts et des Lettres kreeg uitgereikt. Ook zo'n ridderorde.
Je hebt natuurlijk tal van dit soort eerbetonen en onderscheidingen. Mooi. Een stoffelijk blijk van waarderen. Het is nog wel de moeite waard om te onderzoeken of niet-Nederlanders ook zo'n lintje kunnen krijgen.
Ondertussen circuleren op YouTube (geluids)opnames van Dylan's optredens in Tokyo, eerder deze maand. Lekker om naar te luisteren. Wat een held is het ook.
Geen wonder dat Ernst Jansz zo'n bewonderaar is van Dylan. Daar zal Ernst het publiek in Gorredijk over informeren en enthousiasmeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten