dinsdag 25 april 2023

Joe Biden

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zich officieel verkiesbaar gesteld voor de presidentsverkiezingen in 2024. De Democraat zal het hoogstwaarschijnlijk opnemen tegen dezelfde opponent als bij de vorige verkiezingen, de Republikein en oud-president Donald Trump.
Bij de presidentsverkiezingen moet ik vaak denken aan The Band. Deze formatie, bestaande uit vier Canadezen en één Amerikaan, namen het in 1976 op voor een andere Democraat, Jimmy Carter. De groep nam het nummer Georgia on My Mind op, een nummer dat ze al kenden toen ze als The Hawks met Ronnie Hawkins optraden.
Het mocht Carter niet baten. Hij verloor als zittend president de verkiezingen van Ronald Reagan. Het waren overigens ook de nadagen van de popgroep. Niet veel later werd The Last Waltz, het afscheidsconcert in Winterland, gehouden.
Geen idee tot welke politieke stroming Dylan behoort. Toen hij begin jaren zestig een prestigieuze prijs kreeg uitgereikt door liberaal-Democratische intellectuelen, schudde de jonge zanger de boel op door te zeggen dat hij wel iets zag in Lee Harvey Oswald - die kort daarvoor president Kennedy had vermoord.
Of Biden dus op steun van Dylan rekenen, weet ik niet. Dat hoeven we ook niet te weten. Het maakt de muziek van Dylan niet beter of slechter.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten