woensdag 3 januari 2024

Bestverkocht

Op Nu.nl lees ik dat Hackney Diamonds van The Rolling Stones het bestverkochte en meest gestreamde album van 2023 in Nederland is. Mooi nieuws voor de Britse band. Het album is het eerste in achttien jaar met nieuw werk. En de eerste plaat zonder drummer Charlie Watts.
Bob Dylan komt in het lijstje niet voor. Hij valt buiten de top-10 van goed verkochte en gestreamde artiesten in Nederland. Maar hij heeft dan ook geen nieuw album met zelfgeschreven nummers uitgebracht. Dat zal misschien ook wel tegen zitten.
In een van de ochtendkranten stond vanochtend een verhaal over langdurige afscheidsreeksen van muzikanten. Zoals Elton John en KISS, die het afscheid uitsmeren over langere tijd. Okee, de corona-pandemie is ook een niet te onderschatten factor in deze. Maar toch.
Is de wereldwijde Rough And Rowdy Ways-tournee van Bob Dylan ook zo'n lange afscheidstournee? Of is het geen echt afscheid, maar wel een einde van het vele en lange vliegen? Bij Dylan weet je dit soort dingen eigenlijk nooit. Wat een deel van de charme van de man is, natuurlijk. Het onbekende, het onverwachte, het verrassende.
Hopelijk komt hij dit kalenderjaar toch nog een keer naar de Lage Landen. Dat zou mooi zijn. Nog één keer. Of een aantal Nederlandse avonden achtereenvolgens. Maar we weten nog niet eens wat de volgende concertdata zullen zijn.
We moeten geduld hebben. Tot die tijd kunnen we albums kopen en de muziek streamen. Dat houdt ons dit kalenderjaar op de been. En de boekhouder van Universal Music Publishing Group aan het werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten