vrijdag 19 april 2019

Kronieken #43: Goede Vrijdag 2019

Het is vandaag Goede Vrijdag. En geen Bob Dylan tijdens dit Paasweekend in Nederland. Tien jaar geleden trad Dylan met Goede Vrijdag op in de Heineken Music Hall. In 2007 (1e en 2e Paasdag), 2009 (Goede Vrijdag, Stille Zaterdag, Eerste Paasdag) en 2017 (Eerste, Tweede en Derde Paasdag) was Dylan wel tijdens het belangrijke christelijke feest in ons land. 
Philippe Remarque vertrekt per 1 september als hoofdredacteur van de Volkskrant. Hij wordt journalistiek directeur van de Persgroep. Zijn achternaam doet me altijd denken aan Erich Maria Remarque, van wie het boek Van het westelijk front geen nieuws door Dylan wordt genoemd in zijn Nobel Speech als inspiratiebron. 
Dylan's duplicaat van de testpersing van Blood On The Tracks was afgelopen zaterdag, Record Store Day, het best verkochte album.
Vandaag is het Goede Vrijdag. Naast The Passion en de verschillende uitvoeringen van de Matthaüs Passion een goede dag om de film The Passion Of The Christ van Mel Gibson te kijken. In 2011 stond een bericht in het Nederlands Dagblad dat Gibson Bob Dylan heeft gevraagd voor de filmmuziek. Maar de zanger weigerde in eerste instantie, wegens tijdgebrek. Later droeg Dylan nog wel “Rock of ages” aan voor de soundtrack, maar dit werd weer geweigerd omdat er al filmmuziek was gemaakt door John Debney. Sindsdien 'verdenk' ik Dylan ervan, dat Ain't Talkin' uit 2006 een antwoord is op het verzoek van Gibson.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten